Overslaan naar inhoud
Startpagina           Blog          Horeca-woordenlijst


Horeca-woordenlijst

De kassa is veel meer dan alleen een betaalmiddel. Ontdek hoe deze uw restaurant een boost kan geven en uw beheer kan vereenvoudigen.

Horecatechnologie Kassa-oplossing
Dit artikel delen
 


In dit artikel 
  • Kassasysteem (SCE) en onderdelen daarvan
  • Kassasoftware en geavanceerde functies
  • Kassasoftware en geavanceerde functies 


Afdrukken

Kassasysteem, betaalterminal, kassasoftware... De wereld van kassa's en horeca gebruikt heel specifieke termen. In dit artikel helpen we u om ze beter te begrijpen.

Het kassasysteem of SCE

Het gaat om een reeks computersystemen die voornamelijk dienen om de aankopen van klanten te registreren. Het bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder kassasoftware en bijbehorende hardware:

  • kassa;
  • barcodelezer;
  • betaalterminal;
  • enz.

De kassasoftware

Kassasoftware is een computerprogramma dat bedoeld is om alle kassabonnen te beheren. Hiermee kunnen kassabonnen worden afgedrukt, verkopen worden geregistreerd, bestellingen worden beheerd, voorraden worden bijgehouden en facturen worden opgesteld.

De modernste programma's zoals RESTOMAX bieden een uitgebreide reeks functies om het beheer van uw zaak te vergemakkelijken:

  • snelle inning;
  • verkoopstatistieken;
  • plattegronden;
  • online bestellingen;
  • QR code ;
  • enz.

De betaalterminal of TPE

Dit apparaat in de vorm van een behuizing maakt het mogelijk om op een digitale en veilige manier betalingen met bankkaart te ontvangen. Het apparaat kan worden aangesloten op de kassa om informatie over de transacties te ontvangen. Het is zeer eenvoudig in gebruik:

  • de klant steekt zijn bankkaart in de betaalterminal;
  • er worden verschillende controles uitgevoerd;
  • er verschijnt een vertrouwelijk verzoek;
  • de klant voert zijn geheime code in en bevestigt deze;
  • een autorisatieverzoek wordt naar de bank van de restauranthouder gestuurd;
  • na validatie van de aanvraag is de transactie voltooid;
  • Er worden twee bonnen afgedrukt (één voor de klant, één voor de restauranthouder).
Goed om te weten: RESTOMAX werkt samen met verschillende partners om restauranthouders die een geïntegreerde betaalterminal willen aanschaffen, de keuze te bieden uit verschillende betaaloplossingen. De voordelen van deze geïntegreerde betaalterminal? Een snellere afhandeling aan de kassa, een volledig kassarapport en nog veel meer.

Horecamateriaal

Horeca verwijst naar alle activiteiten die verband houden met hotels, restaurants en cafés. Horecamateriaal is dus apparatuur die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van deze sector te voldoen. Het kan gaan om:

  • koffiemachines;
  • bakovens;
  • of restaurantkisten zoals RESTOMAX.

QR-code restaurant

De QR-code is een streepjescode waarmee informatie kan worden gescand. In de horeca wordt deze code gebruikt om het menu weer te geven. Met een smartphone kan men dus rechtstreeks het menu openen door de code op de tafel te scannen.

Sommige kassasystemen, zoals RESTOMAX, maken het zelfs mogelijk om de bestelling van klanten rechtstreeks via de QR-code te registreren. Zo worden invoerfouten voorkomen en wordt de wachttijd voor klanten verkort.


De pocket

Het gaat om een afstandsbediening waarmee obers gebruik kunnen maken van een vereenvoudigde versie van de kassasoftware. Zo hebben ze toegang tot de menukaart van het restaurant en kunnen ze bestellingen registreren zonder terug te moeten naar de centrale kassa.

Deze methode lijkt veelbelovend. Ze maakt het namelijk mogelijk om efficiënter te werken en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.


De bedieningskolom

De bestelzuil staat vaak bij de ingang van restaurants en bestaat voornamelijk uit een touchscreen, een elektronische betaalterminal en een aangesloten centrale eenheid.

Het is praktisch, want klanten kunnen zelfstandig de menu's bekijken, bestellen en betalen.

Dit systeem biedt tal van voordelen. Het maakt het onder meer mogelijk om het beheer van bestellingen te optimaliseren en de wachttijd aan de kassa tot een minimum te beperken.


Het display in de keuken

Het is een scherm dat met name in de keuken wordt geïnstalleerd en waarmee het keukenpersoneel in realtime de volgorde van de bereidingen en de status van de bestellingen die in de zaal of via de geïntegreerde online platforms zijn geplaatst, kan beheren.

Deze methode optimaliseert dus de communicatie tussen de servers en de koks en voorkomt onnodig heen en weer geloop.


Conclusie

De horecasector maakt een sterke groei door. Technologie speelt een sleutelrol in het voldoen aan de nieuwe behoeften van consumenten en staat daarmee centraal in de ontwikkeling van het horeca-aanbod. Wilt u moderniseren? Profiteer dan van alle innovatieve functies van RESTOMAX.